Biografija

santo-case-conflictPohađala sam  gimanziju “Juraj Baraković” u Zadru i nakon toga diplomirala na Fakultetu  Političkih nauka Beogradu. Nakon diplomiranja sam radila   kao  novinar,  turisticki vodič i  predstavnik  za više hrvatskih i stranih agencija.

Od 1997 radim u Rimu, za talijansku Socijaldemodratsku stranku, baveći se poglavito  problematikom obrane i vanjskih poslova.

Počela  sam pisati osamdesetih godina, odmah nakon što sam diplomirala. Prvu sam priču smišljala šetajući uz more, po zadarskom “Boriku”, ne nadajući se da će ikad biti objavljena. Unatoč ovom početničkom pesimizmu,    priča je objavljena u 69-om  broju magazina “Siriusa”. Nastavila sam pisati za “Sirius”  te mi je   za priču “Evici, s ljubavlju”, dodjeljena  nagradu “Sfera”.  Priča “Vrt pramčanih figura” je pobjednik na natječaju za kratku priču   beogradskog magazina “Znak Sagite”.  Nagrada Artefakt  mi je dodijeljena 2014.  godine za priču “Tri Laure”. Dodjeljuje  za najbolja literarna dostignuća u hrvatskoj spekulativnoj fikciji tijekom prethodne kalendarske godine, a pokrenula ju je Udruga 3. zmaj iz Rijeke.

Od 1992, pa u narednih deset godina, nisam  pisala, rat  je učinio svoje,  ali su se neke moje priče, napisane u prethodnom periodu, i dalje   objavljivane. Ponovno sam počela pisati negdje   2005 godine objavljujući najviše u književnom časopisu za znanstvenu fantastiku “Ubiq”, kojeg je tada izdavao   Mentor iz Zagreba.

Tri godine kasnije, 2008 godine, izdavač “Sfera” iz Zagreba, mi je objavio  prvu samostalnu zbirku priča:”Vrt pramčanih figura”.

Iste godine počinjem surađivati i sa talijanskim izdavačem “Della Vigna” koji  je objavio priču “Badnjak, 1994” u zbirci “Fantasmi di Natale e  per tutto l’inverno” i 2010 priču “Mletački sat” u zbirci matematičke znanstvene fanstastike “L’orizzonte di Riemann”. 2012 godine izdavač “Della Vigna” mi   je objavio i samostalnu zbirku priča: “Il giardino delle polene”. Suradnja se nastavila. Ovog ljeta izdavač “Della Vigna”, mi je priredio zbirku na engleskom jeziku koja je  debitirala  na ovogodišnjem “Worldconu” u Londonu.

Upravo mi je izašla iz štampe nova zbirka priča “Bijeli vlak na nebu moga grada”, u izdanju Matice Hrvatske.